Husordenen er sidst opdateret på generalforsamlingen d. 13. maj 2014.
Formålet med denne husorden er at have supplerende og mere detaljerede regler end de generelt gældende vedtægter (jf. vedtægternes § 13). Gyldigheden og sanktionsmulighederne er de samme for husorden som for vedtægterne, f.eks. i forhold til muligheden for eksklusion. Ændring i de detaljerede forhold kan nemmere foretages ved ændring af husordenen uden at skulle ændre vedtægterne hver gang. Ved tvivl eller uenighed gælder bestyrelsens vurdering.
Cykler, barnevogne o.lign.
Der må ikke stilles cykler, legeredskaber osv. i trappeopgangene. Cykler skal stå i cykelkældrene eller cykelstativerne. Cykler må ikke stilles i porten.
Cykelkælderen er beregnet til cykler og må ikke bruges som opmagasinering for barnevogne, der skal stilles i det dertil beregnede rum i skuret.
Lås ikke cykler fast til faldstammer i cykelkælderen eller til rækværket ved nedgangen til cykelkælderen, det besværliggør adgangen for andre, der skal ind og ud af cykelkælderen.
Effekter som findes henstillet, hvor det er forbudt, eller hvor det bedømmes, at effekterne ikke bruges jævnligt, kan fjernes af viceværten uden varsel samt uden ansvar for effekterne.
Døre
Alle døre skal holdes lukkede og aflåste, således at uvedkommende ikke får adgang til vores ejendom. Kun i forbindelse med af- og pålæsning, flytning, hvor man selv er til stede, er det tilladt at lade døre stå åbne.
Fodring af dyr
På grund af rotter og andre skadedyr er det forbudt at fodre fugle eller dyr ved udkastning af brød eller lignende.
Fremleje af lejligheder
Det er forbudt at fremleje eller bytte fremlejede lejligheder uden først at have indhentet bestyrelsens skriftlige godkendelse.
Hvis bestyrelsen får kendskab til brud på denne regel, kan lejeaftalen blive ophævet.
Der er ret vide muligheder for at opnå tilladelse til at fremleje sin lejlighed, og man kan kontakte bestyrelsen for at få yderligere oplysninger herom.
I reglen er en fremlejetilladelse blot en formalitet, men der er flere årsager til, at bestyrelsen og administrator skal holdes orienterede om, hvilke lejligheder der er udlejet.
F.eks. skal bestyrelsen og administrator vide, hvor man skal henvende sig, hvis der opstår vandskade eller andre skader, der involverer ejendommens forsikringsselskab, hvis der er vigtige meddelelser fra bestyrelsen til ejeren, hvis der opstår stridigheder mellem lejeren og naboer eller for at sikre, at eventuelle lejere er orienterede om husordenen og reglerne heri. Bestyrelsen behøver altså ikke at blive orienteret om huslejens størrelse eller andre private og interne forhold mellem ejer og lejer.
Friholdelse af flugtveje
Der må intet stilles på hverken hoved- eller kældertrapper og loftsgange af hensyn til brandsikkerheden.
Det er strengt forbudt at opbevare benzin og andre brandfarlige væsker på dunke i kældre, lofts- og kælderrum.
Fyrværkeri
Enhver form for afskydning af fyrværkeri fra ejendommen eller på nogle af ejendommens fællesarealer er strengt forbudt af hensyn til brandfaren og vildfarne raketter. Dette gælder også nytårsaften, hvor beboerne henvises til at afskyde fyrværkeri på gaden foran ejendommen.
Husdyr
Ifølge vedtægterne er det ikke tilladt at holde husdyr i ejendommen, medmindre bestyrelsen skriftligt forud har givet tilladelse.
Det er altid tilladt for synshandikappede at holde førerhund.
Hvis man undlader at indhente tilladelse, kan bestyrelsen efter forudgående skriftlig advarsel beslutte, at den pågældende beboer ikke længere skal have ret til at holde det pågældende husdyr.
Der gælder følgende retningslinjer vedr. husdyrhold:
• Husdyr må ikke være til ulempe (støj, møg, lugt) for andre beboere eller for ejendommen.
• Husdyr skal til stadighed være forsikrede.
• Husdyr skal altid føres i snor i gården.
• Husdyr må ikke luftes i gården, og ejeren er ansvarlig for, at dyret ikke forurener på eller ved ejendommens fællesarealer.
• I tilfælde af berettiget klage over husdyr vil tilladelsen til husdyrhold blive ophævet.
Kælder- og loftsrum
Kælder og loftareal er andelsforeningens fælles ejendom. Til hver lejlighed er der stillet et rum til rådighed, udlånt af foreningen. Alle loftsrum er fordelt på lejlighederne.
Ved ønske om leje af kælderrum skal bestyrelsen have en skriftlig ansøgning.
Hvis man er nyindflytter og ikke har fået et rum stillet til rådighed, skal man i første omgang spørge sælger eller udlejer. Er der problemer hermed, rettes henvendelse til bestyrelsen.
Parkering i gården
Parkering i gården er forbudt. Alene korte ophold til af- eller pålæsning er tilladte. I forbindelse med til- eller fraflytning kan der dog gives dispensation.
Renovation og affald
I ejendommens store skur forefindes rum til almindeligt husholdningsaffald samt til papir og pap.
Af hensyn til hygiejnen og skadedyr samt sikkerheden for de mennesker, der håndterer affaldet, skal alt affald være forsvarligt indpakket, f.eks. i affaldsposer.
Tømning foregår jævnfør skiltning.
Undgå at overfylde containerne. En overfyldt container er ikke særlig køn at se på og kan ikke mindst om sommeren fremkalde lugtgener.
Papkasser o.lign. slås sammen, så de fylder mindst muligt.
Det er ikke tilladt at stille affaldsposer på trappeopgangene. Affaldet skal straks bæres væk eller opbevares i lejligheden.
Andelsforeningen råder også over et skur til storskrald i gården. Storskraldet er beregnet til affald, som ikke kan gå i den daglige renovation. Af hensyn til renovationsselskabet, som tømmer storskraldet, er det vigtigt, at der holdes nogenlunde orden i storskraldet, og at man ikke blot kaster tingene tilfældigt ind, så andre beboere kan komme til skade. Vi risikerer også, at storskraldet slet ikke bliver taget med.
Følgende regler gælder vedrørende støj
Vi er mange mennesker, der bor tæt sammen. For at alle skal have glæde af at bo her, må den enkelte beboer udvise både hensyn og tolerance. Det forventes, at man døgnet rundt tager mest muligt hensyn til de øvrige beboere.
Føler du dig alligevel generet af en anden beboers støj, så prøv i første omgang at rette henvendelse til vedkomne – hjælper dette ikke, er du velkommen til at kontakte bestyrelsen.
Støj: Støj kan defineres som larmende gæster, høj musik, højt TV, spilkonsoller, hamren, banken, boremaskiner etc.
Søndag – torsdag må der ikke være støj ud over tidsrummet kl. 7 – 20 (søndag 9 – 20)
Fredag – Lørdag må der ikke være støj ud over tidsrummet kl. 7 - 22 (lørdag 9 – 22)
Gården: Der skal alle ugens dage være ro i gården kl. 22.
Støj ud over de ovennævnte tidspunkter, så som fester og lignende, skal annonceres i egen og nabo opgangen seneste 3 dage før.
Der må ikke være støj efter kl. 02 – dette gælder selvom man har annonceret festen.